

יעד 14 לפיתוח בר קיימא

יעד 14: חיים מתחת למים
שימור ושימוש בר-קיימא באוקיינוסים, הימים והמשאבים הימיים לפיתוח בר-קיימא:
האוקיינוסים מכסים יותר מ-70 אחוז משטח כדור הארץ שלנו וממלאים תפקיד מפתח בקיום החיים על פני כדור הארץ. הם המערכת האקולוגית המגוונת והחשובה ביותר, התורמים למחזור היסודות העולמי והאזורי ומווסת את האקלים. האוקיינוס מספק משאבי טבע הכוללים מזון, חומרים, חומרים ואנרגיה.
אזורים מוגנים ימיים תורמים להפחתת העוני על ידי הגדלת תפיסת הדגים וההכנסה, יצירת מקומות עבודה חדשים, שיפור הבריאות והעצמת נשים. לעלייה ברמות הפסולת בים ובאוקיינוסים בעולם יש השפעה כלכלית משמעותית והולכת.
האוקיינוסים, הימים ומשאבים ימיים אחרים חיוניים לרווחת האדם ולפיתוח חברתי וכלכלי ברחבי העולם. שימורו והשימוש בר-קיימא שלו חיוניים להשגת סדר היום של 2030, במיוחד עבור מדינות מתפתחות באיים קטנים. משאבים ימיים חשובים במיוחד לאנשים החיים בקהילות חוף, שהיוו 37% מאוכלוסיית העולם בשנת 2010. האוקיינוסים מספקים פרנסה, קיום והטבות מדיג, תיירות ומגזרים אחרים. הם גם עוזרים לווסת את המערכת האקולוגית העולמית על ידי ספיגת חום ופחמן דו חמצני (CO2) מהאטמוספרה. עם זאת, אוקיינוסים ואזורי חוף פגיעים ביותר להידרדרות סביבתית, דיג יתר, שינויי אקלים וזיהום.
UNEP פועלת לפיתוח גישה קוהרנטית למדידת מצב האוקיינוס והנהגים, הלחצים, ההשפעות והתגובות. זה מושג על ידי קידום מדידת SDGs של האוקיינוס, כאשר UNEP הוא האפוטרופוס, ועבודה לפיתוח גישה לחשבונות אוקיינוס טובים יותר.
UNEP פרסם א מדריך עולמי בנושא SDGs 14.1.1, 14.2.1 ו-14.5.1 . מדריך זה מספק גם פרטים הקשורים לאופן שבו ה-SDGs מתיישרים עם הימים האזוריים.