

יעד 12 לפיתוח בר קיימא

יעד 12: ייצור וצריכה ברי קיימא
הבטחת דפוסי ייצור וצריכה ברי קיימא:
אחד האתגרים הגלובליים הגדולים ביותר הוא שילוב קיימות סביבתית עם צמיחה כלכלית ורווחה על ידי ניתוק ההידרדרות הסביבתית מהצמיחה הכלכלית ועשיית יותר בפחות. ניתוק משאבים וניתוק ההשפעה נחוצים כדי לקדם דפוסי צריכה וייצור ברי קיימא ולמעבר לכלכלה עולמית כוללת יותר מבחינה סביבתית וחברתית.
הבטחת שיטות צריכה וייצור ברי קיימא מרמזת בהכרח על כיבוד הגבולות הביו-פיזיים של כדור הארץ והפחתת שיעורי הצריכה העולמיים הנוכחיים כדי להסתגל ליכולת הביו-פיזית לייצר שירותים ויתרונות של מערכת אקולוגית.
UNEA 4. החלטה 1 (UNEP / EA.4 / Res.1) מציינת כי הכלכלה המעגלית היא אחד מהמודלים הכלכליים בני-קיימא הנוכחיים, שבהם מוצרים וחומרים מתוכננים בצורה כזו שניתן לעשות בהם שימוש חוזר, ייצור מחדש, מיחזור . או מוחזרים ובכך נשמרים במשק זמן רב ככל האפשר, יחד עם המשאבים מהם הם עשויים, ונמנע או מצטמצם יצירת פסולת, בעיקר פסולת מסוכנת, ונמנעת או מופחתת פליטת גזי חממה.
לאגף הכלכלה של UNEP יש פרויקט בנושא הזדמנויות גלובליות למטרות פיתוח בר קיימא (GO for the SDGs) שמטרתה לחזק את היכולת של מדינות להשיג את SDG 12.
SDG 12 בנושא צריכה וייצור בר קיימא (SCP) והיישום של SCP והכלכלה המעגלית על ידי UNEP מתאימים באופן מלא. נכון לעכשיו, UNEP מפתחת מרכז SDG 12 שיספק הדמיה ותיאום באמצעות SDG 12. זה מקשר ליוזמת OnePlanet של UNEP לצריכה וייצור בר קיימא. היוזמה OnePlanet ו-SDGs מיושרים באופן מלא מבחינת גישת הניטור. חוץ מה כלי SCP Hot Spot Analysis (SCP-HAT) שפותחה לאחרונה היא אפליקציה מקוונת עם נתונים על הביצועים הסביבתיים והחברתיים-כלכליים של 171 מדינות במהלך 25 השנים האחרונות. היא מאפשרת למדינות לזהות ולנתח במהירות נקודות חמות ברמת המדינה והמגזר ומספקת מידע מפתח על מדינות בהקשר של סוגיות המדיניות הרלוונטיות ביותר.
הוצג ב-HLPF ב-7 ביולי 2021, ה-SDG 12 Hub בנוי כדי לסייע למדינות החברות בהשגת SDG 12, והוא המקום המרכזי לגישה לדוחות ממשלתיים רשמיים מול מדדי SDG 12. מרכז SDG 12 מגבש וממחיש את התוצאות של דוחות לאומיים על מדדי SDG 12 והופך אותם לזמינים לציבור, ומאפשר למדינות החברות לבחון את ההתקדמות ב-SDG 12 לפי יעדים בודדים או לפי מדינה.
מרכז SDG 12 מספק גם לממשלות, עסקים, חברה אזרחית ולציבור גישה ישירה ושקופה לנתונים המדווחים על ידי המדינות החברות ב-SDG 12 Targets, כמו גם קישורים לפלטפורמות ידע, מסדי נתונים ורשתות קיימות שדרכן יכולים בעלי עניין לחלוק התקדמות . ידע ופתרונות לצריכה וייצור בר קיימא.
גש למרכז כאן: https://sdg12hub.org